Overregulation as a Means of Control: Stifling the Media Freedom and Educational System in Macedonia: Прекумерна регулација како средство за контрола: Задушување на слободата на медиумите и образовниот систем во Македонија - Šišovski, Jordan; Lechevska, Kalina (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2016)
Author(s): Jordan Šišovski and Kalina Lechevska | Јордан Шишовски и Калина Лечевска Title (English): Overregulation as a Means of Control: Stifling the Media Freedom and Educational System in Macedonia Title (Macedonian): Прекумерна регулација како средство за контрола: Задушување на слободата на медиумите и образовниот систем во Македонија Translated by (English to Macedonian): Jordan Šišovski | Јордан Шишовски Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 12, No. 1-2 (Winter 2015 - Summer 2016) Publisher: Institute of Social Sciences and Humanities – Skopje Page Range: 102-124 Page Count: 22 Citation (English): Jordan Šišovski and Kalina Lechevska, “Overregulation as a Means of Control: Stifling the Media Freedom and Educational System in Macedonia,” Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 12, No. 1-2 (Winter 2015 - Summer 2016): 102-122. Citation (Macedonian): Јордан Шишовски и Калина Лечевска, „Прекумерна регулација како средство за контрола: Задушување на слободата на медиумите и образовниот систем во Македонија“, превод од англиски Јордан Шишовски, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 12, бр. 1-2 (зима 2015 - лето 2016): 102-124.