Опозицијата природа/култура како „природна“ дефиниција и интерпретација на половата разлика - Леви-Стросовата проекција на исконот на културата како општествен договор меѓу мажите - Papić, Žarana; Dimitrovska-Gajdoska, Dušica (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2008)
Author(s): Žarana Papić | Жарана Папиќ Title (Macedonian): Опозицијата природа/култура како „природна“ дефиниција и интерпретација на половата разлика - Леви-Стросовата проекција на исконот на културата како општествен договор меѓу мажите Translated by (Serbian to Macedonian): Dušica Dimitrovska-Gajdoska | Душица Димитровска-Гајдоска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 3 (Winter 2008) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 1-36 (34-70) Page Count: 36 Citation (Macedonian): Жарана Папиќ, „Опозицијата природа/култура како ,природна‘ дефиниција и интерпретација на половата разлика - Леви-Стросовата проекција на исконот на културата како општествен договор меѓу мажите“, превод од српски Душица Димитровска-Гајдоска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 7, бр. 3 (зима 2008): 1-36 (34-70).