Пресекување на хаосот - Čekić, Jovan; Dimitrovska-Gajdoska, Dušica (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2008)
Author(s): Jovan Čekić | Јован Чекиќ Title (Macedonian): Пресекување на хаосот Translated by (Serbian to Macedonian): Dušica Dimitrovska-Gajdoska | Душица Димитровска-Гајдоска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 3 (Winter 2008) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 1-8 (26-33) Page Count: 8 Citation (Macedonian): Јован Чекиќ, „Пресекување на хаосот“, превод од српски Душица Димитровска-Гајдоска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 7, бр. 3 (зима 2008): 1-8 (26-33).