Decentring Identity (Cultural, Political, Gender Identity in The Museum of Unconditional Surrender by Dubravka Ugrešić): Децентрирање на идентитетот (културен, политички, родов идентитет во Музејот на безусловното предавање од Дубравка Угрешиќ) - Anastasova, Senka (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2007)
Author(s): Senka Anastasova | Сенка Анастасова Title (English): Decentring Identity (Cultural, Political, Gender Identity in The Museum of Unconditional Surrender by Dubravka Ugrešić) Title (Macedonian): Децентрирање на идентитетот (културен, политички, родов идентитет во Музејот на безусловното предавање од Дубравка Угрешиќ) Translated by (Macedonian to English): Senka Anastasova | Сенка Анастасова Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 6, No. 2-3 (Summer 2007 - Winter 2008) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 295-314 Page Count: 20 Citation (English): Senka Anastasova, “Decentring Identity (Cultural, Political, Gender Identity in The Museum of Unconditional Surrender by Dubravka Ugrešić),” Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 6, No. 2-3 (Summer 2007 - Winter 2008): 295-314. Citation (Macedonian): Сенка Анастасова, „Децентрирање на идентитетот (културен, политички, родов идентитет во Музејот на безусловното предавање од Дубравка Угрешиќ)“, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 6, бр. 2-3 (лето 2007 - зима 2008): 295-314.