Objects of the Gaze, Prisoners of the Panopticon: The Discourse on Body and Femininity in Romanian Women’s Magazines: Објекти на погледот, затворенички на Паноптикумот: Дискурсот за телото и женскоста во романските женски списанија - Dămean, Diana; Janeva, Kalina (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2007)
Author(s): Diana Dămean | Диана Дамеан Title (English): Objects of the Gaze, Prisoners of the Panopticon: The Discourse on Body and Femininity in Romanian Women’s Magazines Title (Macedonian): Објекти на погледот, затворенички на Паноптикумот: Дискурсот за телото и женскоста во романските женски списанија Translated by (English to Macedonian): Kalina Janeva | Калина Јанева Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 6, No. 1 (Winter 2007) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 185-206 Page Count: 21 Citation (English): Diana Dămean, “Objects of the Gaze, Prisoners of the Panopticon: The Discourse on Body and Femininity in Romanian Women’s Magazines,” Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 6, No. 1 (Winter 2007): 185-206. Citation (Macedonian): Диана Дамеан, „Објекти на погледот, затворенички на Паноптикумот: Дискурсот за телото и женскоста во романските женски списанија“, превод од англиски Калина Јанева, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 6, бр. 1 (зима 2007): 185-206.