Кон еден обид да се заокружи „незаобиколниот волумен“. Кон Катерина Колозова (прир.), Хрестоматија на класични текстови од областа на родовата теорија: Rreth një përpjekjeje të rrumbullakësohet „vëllimi i paanashkaluëshem“. Për Катерина Колозова (red.), Хрестоматија на класични текстови од областа на родовата теорија - Koshka, Rajna; Ahmeti, Lindita (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2003)
Author(s): Rajna Koshka | Рајна Кошка Title (Macedonian): Кон еден обид да се заокружи „незаобиколниот волумен“. Кон Катерина Колозова (прир.), Хрестоматија на класични текстови од областа на родовата теорија Title (Albanian): Rreth një përpjekjeje të rrumbullakësohet „vëllimi i paanashkaluëshem“. Për Катерина Колозова (red.), Хрестоматија на класични текстови од областа на родовата теорија Translated by (Macedonian to Albanian): Lindita Ahmeti Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 2, No. 2 (Winter 2003) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 143-146 Page Count: 4 Citation (Macedonian): Рајна Кошка, „Кон еден обид да се заокружи ‚незаобиколниот волумен‘. Кон Катерина Колозова (прир.), Хрестоматија на класични текстови од областа на родовата теорија“, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 2, бр. 2 (зима 2003): 143-146. Citation (Albanian): Rajna Koshka, „Rreth një përpjekjeje të rrumbullakësohet ‚vëllimi i paanashkaluëshem‘. Për Катерина Колозова (red.), Хрестоматија на класични текстови од областа на родовата теорија“, përkthim nga Maqedonishtja Lindita Ahmeti, Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 2, No. 2 (Winter 2003): 143-146.