Ризом-Делез (За четири речиси поетски изреки на Хераклит од Ефес на кои може да се сумира мислата на Жил Делез) - Milić, Novica; Dimitrovska-Gajdoska, Dušica (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2008)
Author(s): Novica Milić | Новица Милиќ Title (Macedonian): Ризом-Делез (За четири речиси поетски изреки на Хераклит од Ефес на кои може да се сумира мислата на Жил Делез) Translated by (Serbian to Macedonian): Dušica Dimitrovska-Gajdoska | Душица Димитровска-Гајдоска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 3 (Winter 2008) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 1-9 (71-79) Page Count: 9 Citation (Macedonian): Новица Милиќ, „Ризом-Делез (За четири речиси поетски изреки на Хераклит од Ефес на кои може да се сумира мислата на Жил Делез)“, превод од српски Душица Димитровска-Гајдоска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 7, бр. 3 (зима 2008): 1-9 (71-79).